Hier bent u:
Botenloods > Haven > De ligplaatsen

De ligplaatsen

 

projecten-actueel-IFiddlersgreen

 

 

 Ligplaatsen

De Buurthaven ligt vol, al jaren. Er is maar een beperkt aantal plaatsen en de vraag is groot in Amsterdam. Het heeft weinig zin om te vragen naar een vaste ligplaats, als er al een vrijkomt wordt die niet zo maar opnieuw verhuurd.

 

 


Wisseling

Hert beleid om klassieke schepen de voorkeur te geven houdt onder meer in dat als een schip van eigenaar wisselt, bijvoorbeeld door verkoop, de nieuwe eigenaar  niet automatisch recht heeft op de ligplaats. Of het schip in de haven kan blijven moet vóór de overdracht met het Bestuur worden geregeld. Verkoop-met-ligplaats is dus niet aan de orde. Het houdt ook in dat als een eigenaar van een schip in de haven van schip wisselt hij geen recht heeft op de ligplaats die hij had voor zijn eerste schip. Ook in dit geval moet vóór de wisseling toestemming worden verkregen als hij in de haven wil blijven. De Stichting Buurthaven de Levant hanteert geen wachtlijst: als er een plaats vrijkomt wordt op dat moment gekeken welk schip het meest in aanmerking komt voor die plek.

 


winterperiode

Gedurende de winterperiode heeft de haven meer ruimte voor schepen van minder traditionele aard. Deze kunnen tegen een aantrekkelijk tarief overwinteren. Het winterseizoen loopt van 1 november tot 30 april. Het zomerseizoen loopt van 1 mei tot en met 30 november.