Hier bent u:
Botenloods > Loods > De kantine en het havenkantoor

De kantine en het havenkantoor

 

 

 

 

Voor de rustpauze
In de loods bevindt zich een kantine. Het is een verwarmbare ruimte die een prachtig uitzicht heeft over de Buurthaven. Hier kan men rustig eten en thee of koffie drinken. Alles moet zelf meegenomen, opgeruimd en schoongemaakt worden. Er is geen kantineverkoop of personeel.

 

 

De kantine wordt gebruikt voor de nieuwjaarsborrel en voor andere loodsfeestjes, voor de bestuursvergaderingen en ook voor lezingen en reisverslagen. Ook wordt de kantine ter beschikking gesteld voor vergaderingen van andere instellingen zoals de buurtkrant De IJ-opener.

 

 

 

 

 

 

 

Havenkantoor
Er bevindt zich ook een havenkantoor in de loods. Het wordt gebruikt voor de opslag van het archief, voor administratie en soms voor besprekingen als de kantine bezet is. Bovendien kan het worden gebruikt als naaiatelier.  Er staat een grote naaitafel met daarop een bedrijfsnaaimachine waarop zeilen kunnen worden genaaid, stiksels gerepareerd en kussenhoezen, overtrekken en dekkleden kunnen worden gemaakt. Het is wel aan te raden eerst een instructiesessie te vragen voor men begint. Voor de beginneling is het echter in een uurtje wel te leren met de machine om te gaan.