Hier bent u:
Botenloods > Vragen over de loods

Vragen over de loods

Vragen over de loods

 

Wat moet ik doen als ik een plek in de loods wil hebben?
Als u een plek in de loods wilt moet u contact opnemen met Kees Pet. Zijn telefoonnummer is 0650287759. U kunt ook mailen naar loods@botenloods.nl Hij helpt u verder.

 

Waaraan moet mijn schip voldoen om in de loods een plek te krijgen?
Uw schip moet een klassieker zijn of anders bijzonder zijn. Maar u kunt altijd informeren of uw schip in aamerking komt.

 

Wat kost het om in de loods te liggen?
Voor kleine schepen geldt een iets hoger tarief dan voor grotere, maar ruwweg kost het lengte x breedte (in meters) van het schip x 3 euro per maand.

 

Wanneer kan ik aan mijn schip in de loods werken en wanneer niet?
In principe kunt u altijd terecht in de loods. Als u een schip in de loods hebt krijgt u een sleutel en mag u er altijd in. U moet er wel rekening mee houden dat er buren zijn en dat de loods in een woonwijk ligt. Geen machines en geen herrie maken buiten de normale werktijden die in de loods duidelijk zijn aangegeven op borden. Rekening houden met bewoners dus.

 

Is de Loods verwarmd?
Nee. De werkplaats en de kantine wel


Is er gereedschap en zijn er machines om mee te werken?
In principe moet u met uw eigen gereedschap en machines werken. In de werkplaats is wel het een en ander.Zie hiervoor  >>Loods>> de werkplaats

 

Mag ik ijzerwerk aan mijn schip doen in de loods?
Nee. Dat is te brandgevaarlijk. Niet lassen en niet slijpen dus. Nooit!

 

Hoe lang mag mijn boot in de loods liggen?
Dat hangt er van af. Her bestuur van de loods houdt in de gaten of u serieus bezig bent met de werkzaamheden. Als het begint te lijken op een botenstalling zult u daarop worden aangesproken. Maar bij een grote restauratie kan het soms een paar jaar duren.

 

Hoe krijg ik mijn schip in en uit de loods?
Als uw schip op een kar of trailer staat is dat geen probleem. Verder komt er twee maal per jaar een hijskraan die de schepen in en uit het water helpt. Er is dan altijd voldoende hulp van vrijwilligers om de klus te klaren.