Hier bent u:
Botenloods > Haven > Passanten

Passanten

 

 

 

 

Actueel-werkd-bord

 

 

  Passanten zijn welkom

Alhoewel de buurthaven klein is proberen we altijd passanten een plekje te geven. Dat betekent dat we niet altijd een goede afmeerplek kunnen bieden maar wel een mogelijkheid om dubbel te liggen. Voor degenen die kort blijven is dat geen probleem. Ook worden plaatsen die tijdelijk vrij zijn omdat de boot op vakantie is, ter beschikking gesteld. Veel plaats is er niet maar wel veel goede wil.

 

 

 

 

 

Passant sept 2011 7

Passanten die lang blijven

Nu blijkt dat het sommige passanten zo goed bevalt op deze plek dat ze niet meer weg gaan. Ze liggen er soms maanden achtereen en betalen gewoon het passantentarief. Dat lijkt geen probleem te zijn voor hen. Maar daarmee maken ze het wel moeilijk voor de Buurthaven om andere passanten te ontvangen.De Stichting heeft geen commercieel doel en is niet van mening dat het wel goed is als er maar wordt betaald. Ze wil ook een zekere levendigheid en variatie in de haven bevorderen. Daarom heeft het bestuur het besluit genomen dat een passant per kalenderjaar niet meer dan 14 dagen welkom is. In totaal dus. Zo hopen we het aantal bezoekende schepen waarvoor geen plek meer is te beperken.

 

 

Voorzieningen

De haven heeft een aantal voorzieningen. Er is walstroom waarvoor niet betaald hoeft te worden en er is ook een haventoilet. Het is mogelijk om daar een waterslang aan te sluiten om de drinkwatertank te vullen. En er is ook gratis draadloos  internet ter beschikking. Voor het wachtwoord moet u de havenmeester aanspreken.

 

Tarief De prijs voor een schip is tot 7 meter € 7,00 en daarboven € 10,00 per nacht. Het telefoonnummer van de havenmeester Kees Pet is 0650287759.