De Loods en de Haven hebben Wi-Fi

 

Internet-1

 


Internet perikelen

Het is gelukt! Na zeven maanden stoeien met de KPN zijn we er in geslaagd een aansluiting op internet te krijgen. Dat klinkt als een fluitje-van-een-cent maar dat was het niet. In augustus 2012 hebben we de eerste aanvraag ingediend. De kabel die daarvoor gelegd moest worden kwam er  toen niet omdat de kabelaars op de afgesproken dag bij de buren aanbelden om te kijken waar de aansluiting moest komen. Die  wisten van niets en dus vertrokken de werkers weer en werd de hele zaak geannuleerd. De tweede keer lukte het niet omdat de postcode onduidelijk was voor de KPN. Daarna zat er vorst in de grond, daarna weer, daarna dreigde er sneeuw maar eind maart lukte het. Ergens in de grond zat nog een doorgesneden kabel met signaal en er zat ook nog een telefoondoosje in de loods dat er twintig  jaar geleden is geplaatst.  Het ontbrekende stuk kabel werd gelegd en de aansluiting was gereed.

 

Internet-2

 

Binnenmontage

Twee dagen later heeft een werknemer van een door de KPN ingehuurd bedrijf de binnenaansluiting aangelegd. Die kon niet in de kantine komen omdat de monteur maar één meter kabel in voorraad had. Dus kwam het aansluitpunt vlak bij het oude telefoondoosje. Hij had ook geen materiaal om de kabel vast te zetten en hij verwijderde de oude overbodige bedrading van twintig jaar geleden ook niet. Maar hij was wel redelijk snel klaar en de aansluiting bleek te werken. Als u op de afbeelding klikt kunt u het vakwerk  bewonderen. We hebben later zelf  het aansluitpunt naar de kantine verplaatst.

 

Internet-3

 

 

Wi-Fi

Na de installatie bleek alles goed te werken. De beveiligde verbinding is redelijk snel en heeft een goed bereik: de hele loods en de hele haven kunnen nu gebruik maken van de draadloze verbinding. Wie dat wil moet het wachtwoord aanvragen bij de havenmeester of in de loods.